NEONKA FITNESS NEONKASHOP NEONKABEAUTY ENEONKA
facebook
Tréningy
footer icons
REGISTRUJTE SA
1. tréning ZADARMO
hero image
 
Náš tip

    gym icon
    Najbližší tréning
    PRIPRAVUJEME

    Aké cvičenie je najlepšie pre váš sexuálny život?

    18.02.2021
    count 1676x

    INTENZÍVNE CVIČENIE ALEBO JOGA? ČO JE LEPŠIE PRE VÁŠ SEXUÁLNY ŽIVOT?

    Učite vás už táto myšlienka niekedy napadla, že ak máte dobrú kondičku, že sa to musí odzrkadliť aj "v posteli" ...
    Kontroverzná téma? Ale veď prečo nie? Sex je súčasť života, tak sa na to pozrime odborným okom :)

    Cvičenie a sex majú veľa spoločného - sila, vytrvalosť a flexibilita idú ruka v ruke. Nie je teda prekvapením, že mať kondičku a silné telo, z pravidelných tréningov sa môže vyplatiť. 
    Existuje veľa výskumov, ktoré naznačujú, že cvičenie pomáha k dobrému sexu. To, ako dobrému, závisí od toho, aký typ cvičenia cvičíte. 


    Ako môže intenzívny tréning ovplyvniť sexuálny život?

    Nedávna štúdia zameraná na sexuálnu výkonnosť zdravých a aktívnych osôb naznačila, že zvýšenie intenzity tréningu by mohlo pomôcť k dobrého sexuálneho výkonu. Online prieskum medzi 6 170 fyzicky aktívnymi mužmi a ženami zistil vzťah medzi úrovňou frekvencie a intenzity cvičenia a pravdepodobnosťou sexuálnej dysfunkcie. Muži aj ženy, ktorí intenzívne cvičili (behali rýchlym tempom štyri hodiny týždenne), mali významne zníženú pravdepodobnosť sexuálnej dysfunkcie. „Ženy, ktoré boli najviac zamerané na fitness, hlásili najmenšiu sexuálnu dysfunkciu ... Mali najmenšie ťažkosti s vzrušením, najmenšiu dysfunkciu orgazmu,“ uviedol hlavný autor Dr. Benjamin Breyer, šéf urológie vo Všeobecnej nemocnici a traumatologickom centre Zuckerberg v San Franciscu. Zistenia ďalších vedcov tiež ukazujú, že HIIT (vysokointenzívny intervalový tréning) môže zvýšiť celkovú hladinu testosterónu a zvýšiť kardiovaskulárnu kapacitu, čo je kľúčové pre sexuálnu výdrž.

    Tlmičom v spálni môže byť najmä nadmerné intenzívne intervalové cvičenie pre mužov. Vedci skúmali súvislosť medzi intenzitou a dĺžkou tréningu a libidom u mužov. Zistili, že tréningy s veľmi vysokou intenzitou a tréning nadmernej vytrvalosti sú významne spojené so znížením libida. Rovnaká štúdia ukázala, že u tých, ktorí cvičili pri „nízkej až strednej intenzite“ alebo menej hodín týždenne, bola vyššia pravdepodobnosť hlásenia „normálneho alebo vysokého libida“. Je to len ďalší dôvod, prečo sa držať odporúčanej optimálnej dávky HIIT tréningu, to znamená iba dvoch tréningov HIIT týždenne.


    A čo jóga a tréningy flexibility?

    Nie je prekvapením, že joga je často spájaná so sexuálnym blahobytom, ktorý je známy svojimi doplnkovými a regeneračnými vlastnosťami (nehovoriac o množstve ďalších zdravotných výhod).

    Dvanásť týždňová štúdia účastníčok ženského tábora jogy ukázala, že joga je efektívna metóda na zlepšenie sexuálnych funkcií žien. Po 12 týždňoch jogy 75% zo 40 účastníkov (s priemerným vekom 34 rokov) uviedlo zlepšenie sexuálneho života, konkrétne v oblastiach túžby, vzrušenia, zvlhnutia, orgazmu, spokojnosti a bolesti.

    12 týždňov jogy môže tiež výrazne zlepšiť mužské sexuálne funkcie. Počas štúdie pod vedením neurológov vedci zistili, že joga viedla k zlepšeniu túžby, spokojnosti pri pohlavnom styku, výkonnosti, dôvery, synchronizácie partnerov, erekcie, kontroly ejakulácie a orgazmu. Je zaujímavé, že tí istí vedci tiež zistili, že joga je životaschopnou nefarmakologickou alternatívou fluoxetínu (tiež známeho ako Prozac) na liečbu predčasnej ejakulácie.

    Zatiaľ čo joga bola tradične praktikovaná individuálne, v posledných rokoch sa rozšírila párová joga. Odborníci na sexuálne zdravie na Loyola University túto prax preskúmali a zistili, že párová joga môže pomôcť tým, ktorí bojujú so sexuálnou dysfunkciou. Veria, že párová joga môže podporovať novú úroveň dôvery, komunikácie a spojenia, čo vedie k väčšej intimite.

    A nemožno ignorovať výhody jogy pri znižovaní stresu. Či už cvičíte sami alebo s partnerom, joga zmierňuje úzkosť a odbúrava stres - čo je nevyhnutné pre relaxáciu a zábavu počas sexu.

    4x áno pre cvičenie a zdravý sexuálny život!

    Rozprúdi vám to krv
    Zvýšenie srdcovej frekvencie pomocou kardio cvičenia je jedným z najúčinnejších spôsobov stimulácie prietoku krvi v tele - čo je zásadné pre sexuálnu spätnú väzbu a vzrušenie. U žien zdravé prúdenie krvi stimuluje zvlhnutie takisto dobre ako aj príjemné pocity. Zdravé prekrvenie je dôležité aj pre mužov, pretože problémy ako vysoký krvný tlak a upchatie tepien môžu viesť k erektilnej dysfunkcii.

    Zažijete viac endorfínov
    Počas cvičenia aj sexu sa vytvárajú endorfíny, ktoré telo uvoľňuje - okamžité pocity blaženosti a spokojnosti. Čím častejšie tieto pocity zažívate, tým ľahšie sa sexuálne vzrušíte. Štúdia z roku 2017 ukázala, že ženy, ktoré pravidelne cvičia, sa vzrušia rýchlejšie, a tiež rýchlejšie a intenzívnejšie dosiahnu orgazmus.

    Máte viac sexu, najmä s pribúdajúcim vekom
    Výskum naznačuje, že čím viac cvičíte, tým viac sexu máte. Neexistuje žiadne skutočné vysvetlenie, prečo to tak je, ale možno je to jednoducho preto, lebo často cvičiaci ľudia sú viac zameraní na fyzický vzhľad svojho tela, alebo preto, že zvýšená sila, vytrvalosť a flexibilita, ktoré vychádzajú z pravidelného cvičenia, umožňujú fyzickú aktivitu v spálni lepšie zvládnuť. Štúdia sexuálnych aktivít 60-ročných pravidelných cvičencov zistila, že ich sexuálna frekvencia a spokojnosť boli na rovnakej úrovni ako u tých o dve dekády mladších. To naznačuje, že s pribúdajúcim vekom cvičenie bude udržiavať váš sexuálny život prosperujúci a že môžete svoj „sexuálny vek“ udržiavať nízky, napriek tomu, že sa bude váš chronologický vek pomaly plaziť smerom nahor.

    Cítite sa viac sexi
    Pravidelné cvičenie vám pomáha cítiť sa sebavedomejšie, pohodlnejšie a sexi, čo je kľúčové pre skvelý sex. Jedna štúdia ukázala, že 80% mužov a 60% žien, ktoré cvičili dvakrát až trikrát týždenne, hodnotili svoju sexuálnu žiadanosť ako nadpriemernú. Čím častejšie cvičili, tým viac stúpala ich sebadôvera. Z tých, ktorí cvičia štyrikrát až päťkrát týždenne, hodnotilo ich sexuálny výkon ako nadpriemerný 88% žien a 69% mužov.

     

    Či už si vyberiete jogu, tréning HIIT alebo vyváženú rutinu kardia, sily a flexibility, akákoľvek fyzická aktivita bude pravdepodobne prospešná pre váš sexuálny život.

    Tak kto ide dnes na tréning? :))












    Zdroj: https://www.lesmills.com/fit-planet/health/exercise-and-sex/

    Prečítajte si tiež:

    Veľkonočné FIT pečenie

    Sviatky klopú na dvere a spolu s nimi aj naše tipy na zdravé a jednoduché dezerty, ktorými...

    22.03.2024
    count 135x

    6 základných činností po tréningu

    Jááááj, poznáš ten pocit keď skončí tréning a začuješ rytmy strečingu? Že práve si tam, v...

    09.11.2022
    count 1170x

    Nezabúdaj na pitný režim

    Nezabúdaj na pitný režim      Toto počúvame denne a možno si to aj sami neustále...

    10.09.2021
    count 2783x

    "Inšpiruj svoje okolie svojimi výsledkami!"

    Viac než 60 inštruktorov!

    Čím je nás viac, tým sme lepší! Sme vášniví inštruktori a našou vášňou je priniesť vám nezabudnutelný zážitok na každom tréningu!

    Prví na Slovensku!

    Skupinové cvičenia cvičíme od roku 2010, ako prví sme priniesli v roku 2015 programy spoločnosti Les Mills na Slovensko!

    Výsledky!

    Každý tréning je špeciálne vyvinutý na to, aby prinášal výsledky!

    Skupinový efekt!

    Cvičíme spolu, sme v tom spolu! Pretože spolu sme silnejší a spolu to dotiahneme k výsledkom rýchlejšie!