NEONKA FITNESS NEONKASHOP NEONKABEAUTY ENEONKA
facebook
Tréningy
footer icons
REGISTRUJTE SA
1. tréning ZADARMO
hero image
 
Náš tip

LM SHAPES

Vytvaruj si život

    gym icon
    Najbližší tréning
    Zajtra o 17:10


    Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky

    Segedínsky guláš patrí medzi najtradičnejšie recepty maďarskej kuchyne. Originálny recept je však dosť ťažký na žalúdok a nemá tie najpriaznivejšie nutričné hodnoty. Ja som si ho teda upravila do zdravšej a diétnejšej podoby a veľmi nám takto doma chutil, preto sa s vami o tento recept musím podeliť. Tento segedínsky guláš si dokonca môžete dopriať aj počas diéty.

    Oproti klasike má tento môj poupravený segedínsky guláš viac bielkovín a vlákniny a menej kalórií a tuku. Tradičný recept sa pripravuje z bravčového mäsa, avšak keďže je príliš "tučné" a nepatrí zrovna medzi najzdravšie druhy mäsa, ja som ho pripravovala z morčacích pŕs, no kľudne môžete použiť aj kuracie prsia. Obe sú bohaté na bielkoviny a obsahujú málo tuku.

    Tento fitness segedínsky guláš môžeme podávať s domácim knedlíkom z celozrnnej múky, ktorý je jednoduchší na prípravu, ako si myslíte. Snáď vás o tom presvedčím. Na zahustenie omáčky použite grécky jogurt s aspoň 3 a viac % tuku, inak sa môže zraziť. Aj vďaka použitému gréckemu jogurtu má táto verzia segedínu vysoký obsah bielkovín.

    Nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte tento chutný fit segedínsky guláš.

    Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

    Ingrediencie

    Postup

    1. Ako prvý si pripravíme knedlík.
    2. Z 200ml vody, droždia a medu si urobíme kvások – necháme ho odležať cca 10 minút.
    3. Neskôr ku kvásku pridáme múku, zvyšok vody, olej a soľ.
    4. Vypracujeme cesto ktoré sa nelepí k mise ani k ruke.
    5. Z cesta vytvarujeme 2 knedlíky, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste (30-45 minút).
    6. Keď vykysnú, dáme ich variť nad paru na dobu 20-25 minút.
    7. Do hrnca na segedínsky guláš dáme lyžicu oleja a na drobno nakrájanú cibuľu a opekáme ju dozlatista.
    8. Pridáme na kocky nakrájané mäso.
    9. Na chvíľu ho odstavíme z plameňa a pridáme mletú papriku a čierne korenie.
    10. Poriadne ho premiešame a dáme naspäť na oheň, prikryjeme a dusíme asi 20 minút.
    11. Občas premiešame a ak sa začína mäso pripaľovať, pridáme vodu podľa potreby (čím menej tým lepšie).
    12. Keď je mäso mäkké, pridáme opláchnutú kapustu a premiešame.
    13. Kapustu s mäsom necháme dusiť asi 10 minút.
    14. Keď je kapusta zmäknutá, odstavíme hrniec z tepla.
    15. Pred servírovaním primiešajte do svojej dávky biely grécky jogurt podľa potreby – zahustí a zjemní chuť, celkovo bude výsledok lahodnejší. Neprimiešavajte ho, kým sa guláš varí – spravia sa vám hrudky. Takisto neodporúčam používať nízkotučný jogurt (ale 3%+ ).

    Čas prípravy 70 minút
    Výdatnosť 6 porcií

    Nutričné hodnoty/ 1 porcia
    KCal 475 KCal
    Sacharidy 61 g
    Vláknina 15 g
    Bielkoviny 33 g
    Tuky 7 g

    Dobrú chuť vám prajú NEONKA a Lucka z FitReceptov :)

    Všetky Luckine recepty viete nájsť na fitrecepty.sk alebo v jej knihách, ktoré nájdete aj na neonkashope :)

    "Inšpiruj svoje okolie svojimi výsledkami!"

    Viac než 60 inštruktorov!

    Čím je nás viac, tým sme lepší! Sme vášniví inštruktori a našou vášňou je priniesť vám nezabudnutelný zážitok na každom tréningu!

    Prví na Slovensku!

    Skupinové cvičenia cvičíme od roku 2010, ako prví sme priniesli v roku 2015 programy spoločnosti Les Mills na Slovensko!

    Výsledky!

    Každý tréning je špeciálne vyvinutý na to, aby prinášal výsledky!

    Skupinový efekt!

    Cvičíme spolu, sme v tom spolu! Pretože spolu sme silnejší a spolu to dotiahneme k výsledkom rýchlejšie!