Šťavnaté fit grilované kuracie prsia na cukete s hubami
Pochutnajte si doma na jedle, za ktoré by sa nehanbila žiadna reštaurácia a pripravte si tieto perfektne šťavnaté fit grilované kuracie prsia na cukete s hubami. Príjemná vôňa, textúra a spojenie chutí mäsa, správnych korenín a zeleniny očarí vaše zmysly a podporí zdravé stravovacie návyky. Tento recept na zdravý obed alebo večeru je pomerne nízkokalorický, nízkotučný, obsahuje malé množstvo sacharidov a zároveň kopec bielkovín. Vďaka tomu dobre zasýti no nezaťaží žalúdok a vy sa naplno môžete venovať svojim povinnostiam. Isto si pochutíte :)
Kuracie mäso je veľmi obľúbené aj vďaka jeho
jednoduchej príprave a dobrým nutričným hodnotám. Je
ľahko stráviteľné a ponúka množstvo bielkovín.
Pred prípravou mäsa je vhodné nechať ho postáť v marináde, aby mäso krásne nasiaklo chuťami a zároveň malo po tepelnej úprave lepšiu štruktúru. Ak nemáte čas, môžete si mäso opiecť aj hneď - pre delikátne, mäkké mäso plné chutí však môžete
marinovať aj celú noc v uzavretej nádobe v chladničke. Jedna porcia tohto jedla s kuracím mäsom a zeleninou obsahuje
menej ako 300 kcal, 7 g sacharidov a až 30 g bielkovín. Grilovaná cuketa s hubami je
skvelým doplnkom k šťavnatému grilovanému mäsu a dokáže šikovne nahradiť klasickú prílohu.
Zároveň jedlo odľahčí, a takisto mu aj dodá ďalšie chute,
vitamíny, minerály a vlákninu. Tento recept vás nechá sýtymi na dlhšiu dobu, no vďaka priaznivým nutričným hodnotám si ho
môžete dopriať pokojne aj na večeru či po tréningu.
Na dokonalé dochutenie mäsa a zeleniny odporúčame našu
nízkokalorickú omáčku ZERO SAUCE Sweet Chilli , tisíc ostrovov či inú omáčku z našej ponuky na www.neonkashop.sk
Ingrediencie
- 2 kuracie prsia (2 x 100 g) bez kosti a kože
- 1 veľká cuketa (320 g)
- 1 stredne veľká červená cibuľa
- 300 g ľubovoľných húb alebo šampiňónov
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 ČL mletej papriky
- 1 ČL mletej rasce
- 1 ČL oregana
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 PL kuracieho vývaru
- 2 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
- soľ a čierne mleté korenie (podľa chuti)
Postup
- V miske zmiešame kuracie prsia s pretlačeným cesnakom, paprikou, rascou, oreganom, citrónovou šťavou, kuracím vývarom, soľou a čiernym mletým korením. Poriadne ich zmesou potrieme a prikryté dáme marinovať do chladničky aspoň na 30 minút.
- 1 lyžičku olivového oleja si rozohrejeme na nepriľnavej grilovacej panvici, pridáme kuracie prsia a zvyšnú marinádu necháme v miske.
- Prsia grilujeme na vysokej teplote asi 5 minút, kým sa na ňom nevytvoria mriežky alebo chrumkavá kôrka.
- Kuracie prsia na panvici obrátime a oheň znížime na stredný plameň. Necháme ich grilovať cca 8 minút (v závislosti od ich hrúbky).
- Keď je mäso hotové, necháme ho na tanieri zakryté alobalom či sklenenou misou, aby ostalo šťavnaté.
- V rovnakej alebo samostatnej panvici si na vysokej teplote opražíme nadrobno nasekanú cibuľu na lyžičke olivového oleja.
- Pražíme ju 30 sekúnd, a potom pridáme nakrájanú cuketu. Prvé 3 minúty ju nemiešame.
- Pridáme nakrájané huby spolu s odloženou marinádou z mäsa.
- Všetko spolu zmiešame a necháme variť 7-10 minút, alebo kým zelenina nebude mäkká a absorbuje všetky chute.
- Zeleninu dochutíme soľou a korením.
Dobrú chuť vám praje NEONKA a Lucka z FitReceptov :) Viete že jej novú knihu Fit Recepty 3. diel
kúpite tuNutričné hodnoty/ 1 porcia
290 KCal
Sacharidy7 g
Vláknina6 g
Bielkoviny31 g
Tuky9 g