NEONKA FITNESS NEONKASHOP NEONKABEAUTY ENEONKA
facebook
Tréningy
footer icons
REGISTRUJTE SA
1. tréning ZADARMO
hero image
Večerný chlieb (nízkosacharidový, bez lepku)

Jednoduchý a rýchly recept na večerný chlieb bez múky a lepku, s nízkym obsahom sacharidov a naopak, vysokým podielom bielkovín. Nečakajte žiadne zložité procedúry, recept na tento zdravý chlieb je úplne jednoduchý. No a na jeho prípravu budete navyše potrebovať iba 5 základných surovín. Isto ho poďte skúsiť.

Recept na nízkosacharidový (low carb) chlieb bol hračka, pripravený behom pár minút. Všetky suroviny totiž stačí spolu zmiešať, nechať ich chvíľu postáť a následne už len upiecť. Recept na bielkovinový chlieb ocenia najmä tí, ktorí večer radšej preferujú už len jedlá s vysokým podielom bielkovín a s čo najnižším obsahom sacharidov. V tomto prípade je totiž množstvo sacharidov v chlebe takmer zanedbateľné - v 1 krajci nájdete len 1 g sacharidov. Navyše je tento domáci bezlepkový chlieb bohatý aj na vlákninu, čím vás nielen dobre zasýti, ale aj pomôže tráveniu.

Tento večerný chlieb bez múky je naozaj výborný a najradšej ho servírujem potretý rozpučeným avokádom a doplnený o zeleninu. Mňam! Je to fit chlieb, na ktorom si pochutí naozaj každý, nemusíte mať ani žiadne dietárne obmedzenia.

Čo je psyllium? Psyllium je prírodná rozpustná vláknina, ktorá sa získava z obalov semena skorocela indického. Naviaže na seba množstvo tekutín a v recepte tak poslúži ako spojivo namiesto múky. Psyllium nájdete snáď v každej predajni so zdravou výživou, ale aj vo veľkých supermarketoch.

Z tohto receptu vám výjde jeden menší bochník, z ktorého vzíjde 8 sýtych krajcov.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Ingrediencie

  • 4 PL psyllia 
  • 100 g najemno strúhaného syra (napr. mozzarella)
  • 4 (L) vajcia
  • štipka mletej rasce
  • 1/2 ČL soli
  • ľanové semienka (voliteľné) 
  • rozmarín (voliteľné)

Všetky ingrediencie na prípravu večerného chleba bez múky a lepku nakúpite napríklad Kauflande. Pred nákupom si nezabudnite pozrieť aj online leták. Nikdy neviete, či náhodou nie sú niektoré položky v zľave. :)

Postup

  1. Všetky suroviny spolu poriadne rozmiešame v miske metličkou.
  2. Cesto necháme 15 minút postáť, aby zatuhlo.
  3. Vznikne nám husté a mazľavé cesto, ktoré premiestníme pomocou špatule na plech vystlatý papierom na pečenie a vytvarujeme z neho bochník.
  4. Chlieb pečieme 40-45 minút pri 170 stupňoch do zlatista
Čas prípravy: 60 minút
Výdatnosť: 1 bochník

Nutričné hodnoty na 1 kus
KCal: 678 KCal
Sacharidy: 8g
Vláknina: 28g
Bielkoviny: 50g
Tuky: 35g

Neonka a Lucka Vagnerová vám prajú dobrú chuť :)

Tento a iné recepty nájdete na https://www.fitrecepty.sk/recept/vecerny-chlieb-nizkosacharidovy-bez-lepku alebo v knihách Fit Recepty :)




"Inšpiruj svoje okolie svojimi výsledkami!"

Viac než 60 inštruktorov!

Čím je nás viac, tým sme lepší! Sme vášniví inštruktori a našou vášňou je priniesť vám nezabudnutelný zážitok na každom tréningu!

Prví na Slovensku!

Skupinové cvičenia cvičíme od roku 2010, ako prví sme priniesli v roku 2015 programy spoločnosti Les Mills na Slovensko!

Výsledky!

Každý tréning je špeciálne vyvinutý na to, aby prinášal výsledky!

Skupinový efekt!

Cvičíme spolu, sme v tom spolu! Pretože spolu sme silnejší a spolu to dotiahneme k výsledkom rýchlejšie!