Reese's cheesecake
Poznáte známe, v Amerike veľmi obľúbené, Reese's arašidovo-čokoládové košíčky? Ak ste tiež fanúšikom arašidového masla a čokolády, tak tento vynikajúci zdravý Reese's cheesecake budete milovať. Zdravšia obmena tejto delikatesy vo forme cheesecaku je obľúbená najmä u milovníkov sladkých, no zdravých dezertov. Vďaka kvalitným surovinám a bohatej dávke bielkovín si tento zákusok môžete dopriať s pokojným svedomím. Poďte ho vyskúšať.
Tento vynikajúci a sýty
dezert plný arašidového masla a horkej čokolády poteší nie len dospelých, ale aj deti. Je vhodný ku káve v bežný deň, ale rovnako tak aj na rôzne oslavy. Spojenie arašidov a jemnej chute kokosu je vynikajúce a spolu s horkou čokoládou vytára
neodolateľný zákusok. Sladený je datľami a kokosovým cukrom a jeho
príprava je skutočne jednoduchá. Cheesecake
pečieme vo vodnom kúpeli aby ostal šťavnatý, rovnomerne upečený a aby pri pečení nepopraskal. Ako na to? Spodok formy s cheesecakeom obalíme do alobalu a položíme na hlbší plech či do väčšej formy s vodou. Upečený cheesecake odporúčam chladiť pomaly, aby vám neklesol - najprv iba jemne pootvoríme rúru, aby teplo pomaly unikalo von. Takto vychladený koláč môžeme dať následne stuhnúť do chladničky pred tým, než ho polejeme čokoládou.
Všetky ingrediencie, okrem roztopenej čokolády, by mali mať izbovú teplotu, aby sa vám v zmesi nerobili hrudky.
Pokiaľ si neželáte použiť proteín, odporúčam ho nahradiť pudingovým práškom. A v prípade, že by ste si ho chceli pripraviť diétnejší, množstvo čokoládovej polevy môžete znížiť na polovicu a ubrať aj z arašidového masla v náplni.<
Ingrediencie
- Na plnku:
- 150 g nízkotučného cream cheese (napr. Philadelphia)
- 120 g kokosového cukru
- 150 g kokosového krému (stuhnutá časť na vrchu kokosového mlieka z plechovky)
- 100 g jemného arašidového masla (odporúčam toto)
- 50 g vanilkového proteínu (odporúčam tento)
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 1/2 ČL mletej škorice
- 2 stredne veľké vajcia
- štipka soli
- Na polevu:
- 150 g horkej čokolády (odporúčam túto)
- 100 ml kokosového mlieka z plechovky
Postup
- Rúru predhrejeme na 180°C a tortovú formu na pečenie (s priemerom okolo 20 cm) vyložíme papierom na pečenie.
- V kuchynskom robote si rozmixujeme všetky ingrediencie na korpus takmer dohladka.
- Vzniknuté cesto rovnomerne vtlačíme na spodok formy a dáme piecť na 10 minút pri 180 stupňoch. Po dopečení ho necháme vychladnúť.
- V miske si metličkou vyšľaháme cream cheese s kokosovým cukrom dohladka.
- Pridáme všetky ostatné ingrediencie na plnku a šľaháme, pokiaľ nezmiznú hrudky.
- Zmes vylejeme na upečený korpus a dáme piecť vo vodnom kúpeli na 45 - 60 minút pri 170 stupňoch, kým nebude cheesecake po okrajoch pevný a jemne mäkký v strede.
- Po upečení ho pomaly chladíme v mierne pootvorenej rúre. Potom necháme koláč úplne stuhnúť v chladničke.
- Horkú čokoládu na polevu si roztopíme nad parou.
- Pridáme kokosové mlieko a metličkou polevu vyšľaháme dohladka.
- Arašidový cheesecake polejeme čokoládovou polevou z každej strany, aby nevyschol.
- Cheesecake dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Dobrú chuť vám praje NEONKA a Lucka z FitReceptov :)
Všetky Luckine recepty viete nájsť na fitrecepty.sk alebo v jej knihách, ktoré nájdete aj na neonkaeshope :)