NEONKA FITNESS NEONKASHOP NEONKABEAUTY ENEONKA
facebook
Tréningy
footer icons
REGISTRUJTE SA
1. tréning ZADARMO
hero image
 
Náš tip

    gym icon
    Najbližší tréning
    PRIPRAVUJEME


    Fit mäsové guľky v paradajkovej omáčke

       Recept je veľmi jednoduchý a hotový ho budete mať už do 35 minút. Poďte ho skúsiť, verím, že si ho v tejto vylepšenej verzii obľúbite tiež. V tejto fit verzii mäsových guliek môžete použiť buď mleté morčacie mäso, pre diétnejšiu verziu, alebo mleté hovädzie mäso pre síce nie až tak diétnu, avšak chuťovo výraznejšiu verziu. Hovädzie mäso má totiž viac tuku, ak vám to však neprekáža a preferujete skôr výraznú chuť mäsa, pokojne ho môžete v recepte použiť. V oboch prípadoch bude výsledok vydarený.
       
       Nutričné hodnoty sú vypočítané s použitím morčacieho mäsa. Ryžu odporúčam hnedú kvôli jej chuti aj vyššiemu podielu vlákniny, no ak ju práve doma nemáte, žiaden strach - použite akúkoľvek inú ryžu. A ak máte chuť, pokojne ryžu nahraďte napríklad aj quinoou. V prípade, že použijete bezlepkový variant múky, viete si tieto mäsové guľky pripraviť aj bez lepku. Múky stačí pridať naozaj máličko, slúži ako spojivo. Do paradajkovej omáčky vám nakoniec vrelo odporúčam pridať aj syr, vďaka ktorému bude neodolateľne krémová. Ideálna je strúhaná mozzarella, ktorá má skvelé vlastnosti a rýchlo sa roztopí. Nachystajte si zásteru a pripravte si tieto fit mäsové guľky v paradajkovej omáčke, verím, že si ich obľúbite. Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

     Chutné fit mäsové guľky v paradajkovej omáčke, pri ktorých si spomeniete na detské časy.


    Ingrediencie

          Na omáčku:


    Postup

    1. Ryžu osolíme, prípadne okoreníme podľa chuti a uvaríme ju v dvojitej dávke vody do mäkka.
    2. Z mletého mäsa, múky, prelisovaného cesnaku, korenia a soli si vytvoríme homogénnu zmes, z ktorej tvarujeme menšie guľky.
    3. Mäsové guľky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
    4. Pečieme ich 15 minút pri 190 stupňoch, dokým nie sú v strede dopečené.
    5. Vo väčšom hrnci alebo v hlbokej panvici si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
    6. Pridáme paradajkové pyré, lúpané paradajky, soľ, koreniny, balzamikový ocot a prelisovaný cesnak.
    7. Omáčku necháme prevrieť a následne do nej pridáme upečené mäsové guľky a posypeme ich strúhanou mozzarellou.
    8. Hrniec alebo panvicu prikryjeme a guľky dusíme v omáčke ešte 5 minút.
    9. Mäsové guľky podávame spolu s paradajkovou omáčkou a uvarenou ryžou.

    Čas prípravy: 35 minút
    Výdatnosť: 4 porcie

    Nutričné hodnoty na 1 porciu
    KCal : 570 KCal
    Sacharidy: 52g
    Vláknina: 9g
    Bielkoviny: 36g
    Tuky: 21g


    NEONKA a Lucia Wagnerová vám prajú dobrú chuť :)

    Tento a iné recepty nájdete na Fitrecepty.sk alebo v knihách Fit Recepty, ktoré viete kúpiť na eshope Neonky - www.neonkashop.sk :)

    "Inšpiruj svoje okolie svojimi výsledkami!"

    Viac než 60 inštruktorov!

    Čím je nás viac, tým sme lepší! Sme vášniví inštruktori a našou vášňou je priniesť vám nezabudnutelný zážitok na každom tréningu!

    Prví na Slovensku!

    Skupinové cvičenia cvičíme od roku 2010, ako prví sme priniesli v roku 2015 programy spoločnosti Les Mills na Slovensko!

    Výsledky!

    Každý tréning je špeciálne vyvinutý na to, aby prinášal výsledky!

    Skupinový efekt!

    Cvičíme spolu, sme v tom spolu! Pretože spolu sme silnejší a spolu to dotiahneme k výsledkom rýchlejšie!