NEONKA FITNESS NEONKASHOP NEONKABEAUTY ENEONKA
facebook
Tréningy
footer icons
REGISTRUJTE SA
1. tréning ZADARMO
hero image
 
Náš tip

    gym icon
    Najbližší tréning
    PRIPRAVUJEME



    Jendoduchá fitness bábovka s banánom a arašidovým maslom
     pripravená z ovsených vločiek.
    Vďaka vysokému obsahu bielkovín poteší nejedného fitness priaznivca.
    A jej chuť je výborná!

    Táto fitness banánová bábovka je bohatá na bielkoviny, ktorých tu nájdete až 11 g na 1 kúsok. Bábovka je naviac bez vajec, dopriať si ju tak môžu aj alergici na vajíčka.

    Pre najlepší výsledok určite použite zrelé banány. Sú nielen mäkšie ale aj sladšie, vďaka čomu postačí použiť menej sladidla. Ovsené vločky si môžete buď pomlieť alebo rozmixovať v mixéri najemno. Ovsenú múku však neodporúčam, je totiž oproti týmto variantám ešte jemnejšia, a bábovka tak nebude mať tú správnu štruktúru.

    Na poliatie môžete použiť glazúru z arašidového masla s bielou čokoládou (kúpite tu) , ktorý celej bábovke dodáva finálny šmrnc. Môžete polevu ale pokojne vynechať, prípadne nahradiť inou polevou. Suroviny na polevu nie sú zahrnuté v nutričných hodnotách.

    Táto bábovka je poriadne sýta. Určite z nej tak nezjete toľko kúskov, ako by tomu bolo pri klasickej bábovke.

    Odporúčam použiť silikónovú formu, no ak použijete klasickú, nezabudnite ju predom poriadne naolejovať a vysypať nejakou múkou.

    Ak teda máte doma zásobu banánov, ovsených vločiek, proteínu a arašidového masla, poďte ju určite vyskúšať. Či už ako fit raňajky, dezert alebo ako chutný a výživný snack pred/po tréningu.

    Ingrediencie

    Postup

    1. V miske si roztlačíme banány pomocou vidličky na pyré.
    2. Pridáme k nim všetky mokré suroviny a dobre zamiešame.
    3. Následne pridáme aj zvyšné, sypké suroviny a cesto opäť dobre zamiešame.
    4. Vzniknuté husté cesto vylejeme ideálne do silikónovej bábovkovej formy a bábovku pečieme 45-55 minút pri 160 stupňoch. Od polovice pečenia ju odporúčam prikryť zvrchu alobalom, aby sa jej vrch nepripiekol.
    5. Po dopečení ju necháme poriadne vychladnúť, až potom ju opatrne vyklopíme z formy.
    6. Polevu si môžeme pripraviť zmiešaním mandľovo-kokosového (prípadne iného orechového) masla s proteínom dohromady.
    7. Pridáme mlieko podľa potreby tak, aby nám vznikla poleva ideálnej konzistencie (nie však príliš tekutá). Tú následne vylejeme na upečenú a vychladenú bábovku.

    Čas prípravy: 65 minút
    Výdatnosť : 12 krajcov

    Nutričné hodnoty na 1 porciu

    KCal : 179 KCal
    Sacharidy: 25g
    Vláknina: 3g
    Bielkoviny: 11g
    Tuky: 5g


    Neonka a Lucia Wagnerová vám prajú dobrú chuť :)

    Tento a iné recepty nájdete na Fitrecepty.sk alebo v knihách Fit Recepty, ktoré viete kúpiť na eshope Neonky - www.neonkashop.sk :)

    "Inšpiruj svoje okolie svojimi výsledkami!"

    Viac než 60 inštruktorov!

    Čím je nás viac, tým sme lepší! Sme vášniví inštruktori a našou vášňou je priniesť vám nezabudnutelný zážitok na každom tréningu!

    Prví na Slovensku!

    Skupinové cvičenia cvičíme od roku 2010, ako prví sme priniesli v roku 2015 programy spoločnosti Les Mills na Slovensko!

    Výsledky!

    Každý tréning je špeciálne vyvinutý na to, aby prinášal výsledky!

    Skupinový efekt!

    Cvičíme spolu, sme v tom spolu! Pretože spolu sme silnejší a spolu to dotiahneme k výsledkom rýchlejšie!