NEONKA FITNESS NEONKASHOP NEONKABEAUTY ENEONKA
facebook
Tréningy
footer icons
REGISTRUJTE SA
1. tréning ZADARMO
hero image

Zdravá karfiolová pizza


Poprosím vás jednu hawai a salámovú s chilli papričkami,“ hlasno zamľaskáte a vtedy sa s hrôzou zobudíte zo sna. Snívalo sa vám, že si objednávate dve poriadne veľké lepko(a)vé pizze a radi by ste tento sen vyradili z obehu. Recept na fit karfiolovú pizzu bez lepku a mlieka vám s tým rád pomôže. A môžete jej skutočne zjesť veľa, úplne bez výčitiek.

Zdravé cesto na pizzu z karfiolu hravo nahradí obyčajné múčne cesto. Jedlu uberie množstvo sacharidov i kalórií a navyše zvýši obsah vlákniny a bielkovín. Ak máte radi pizzu, určite si pochutíte.

Karfiol je bohatý na vitamíny, minerály, antioxidanty a tiež veľa vlákniny, ktorá podporuje trávenie. Považuje sa za najlepšiu prevenciu rakoviny hrubého čreva. Podporuje tiež funkciu kĺbov a šliach, spomaľuje vypadávanie vlasov, spevňuje nechty, hojí zápaly pokožky, pomáha regenerovať sliznicu čriev, stimuluje rast a regeneráciu buniek, podnecuje krvotvorbu, zabezpečuje optimálne zásobovanie buniek živinami, podporuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám a navyše aj znižuje krvný tlak. Hotový zázrak rastúci na záhrade.

Zdravá karfiolová pizza poteší vaše bruško a ak si ju potriete aj domácim rajčinovým pretlakom a posypete svojou obľúbenou oblohou, potešíte aj svoje chute. Zdravá, jednoduchá a chutná pizza už nie je len nedosiahnuteľným snom.

Ak vás takéto alternatívne cesto na pizzu zaujalo, určite si tiež pozrite a vyskúšajte recepty na pizza cesto z ľanových semiačok, pizza cesto z cukety a pizza cesto z tuniaka.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 1 karfiol, nakrájaný na malé ružičky
  • 1 vajce
  • 50g strúhaného syra
  • ½ ČL morskej soli
  • ½ ČL sušeného oregana
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia
  • obloha (podľa preferencií)

Postup

  1. Karfiól rozmixujeme v mixéri na malé “ryžové” kúsky.
  2. Rozmixovaný karfiól dáme na panvicu a asi 8 minút ho opekáme do zmäknutia.
  3. Keď je karfiól mäkký a začína byť dohneda, vložíme ho do utierky (gázy) a vyžmýkame z neho čo najviac vody. Je dôležité, aby bol čo najsuchší.
  4. Keď sme ho poriadne vysušili, dáme ho do misky spolu s ostatnými ingredienciami a poriadne zamiešame.
  5. Cesto následne uložíme na pekáč (vystlatým papierom na pečenie) do tvaru pizze.
  6. Pečieme ho na 220 stupňoch cca 15 minút – dozlatista.
  7. Potom na pizzové cesto poukladáme suroviny podľa chuti (paradajkový pretlak, šunka, špenát, kukurica, šampiňóny..) a dáme piecť na ďalších 7-10 minút.

Čas prípravy: 40 minút
Výdatnosť: 2 porcie

Nutričné hodnoty na 1 kus
KCal: 171 KCal
Sacharidy: 9g
Vláknina: 7g
Bielkoviny: 15g
Tuky: 7g

Neonka a Lucka Vagnerová vám prajú dobrú chuť :)

Tento a iné recepty nájdete na https://www.fitrecepty.sk/recept/zdrave-cesto-na-pizzu-z-karfiolu alebo v knihách Fit Recepty :)






"Inšpiruj svoje okolie svojimi výsledkami!"

Viac než 60 inštruktorov!

Čím je nás viac, tým sme lepší! Sme vášniví inštruktori a našou vášňou je priniesť vám nezabudnutelný zážitok na každom tréningu!

Prví na Slovensku!

Skupinové cvičenia cvičíme od roku 2010, ako prví sme priniesli v roku 2015 programy spoločnosti Les Mills na Slovensko!

Výsledky!

Každý tréning je špeciálne vyvinutý na to, aby prinášal výsledky!

Skupinový efekt!

Cvičíme spolu, sme v tom spolu! Pretože spolu sme silnejší a spolu to dotiahneme k výsledkom rýchlejšie!