Bravčové mäsko so šampiňónmi a kalerábovou kašou
Lahodné bravčové mäsko, grilované šampiňóny a kalerábová kaša. Trošku netradičná kombinácia, ale v skutočnosti veľmi lahodná a rýchla na prípravu :).
Šampiňóny sú veľmi účinné v boji proti škodlivým voľným radikálom v ľudskom organizme, obsahujú mnoho vitamínov, predovšetkým zo skupiny B a D, tiež minerály a zdraviu prospešné omega 3 a 6 mastné kyseliny. Neváhajte a pripravte si túto lahôdku :).
Ingrediencie
- bravčové mäso
- šampiňóny
- kaleráb
- cibuľa
- maslo
- vývar (alebo voda)
- čierne korenie
- mletá rasca
- mletá sladká paprika
- soľ
- olivový olej
Postup
- Mäso podusíme na cibuľke, kým sa "zatiahne".
- Pridáme čierne korenie, mletú rascu, mletú sladkú papriku, soľ. Chvíľu ho podusíme a zalejeme vývarom.
- Dusíme, kým nie je mäsko mäkké.
- Kaleráb nakrájame na kocky, uvaríme v mierne osolenej vode, následne scedíme, dáme do vysokej nádoby, pridáme maslo a rozmixujeme.
- Šampiňóny umyjeme, nakrájame a premiešame s trochou olivového oleja a korením. Ugrilujeme na panvici.
Hotovo :).
Z NEONKY vám prajeme dobrú chuť :)