NEONKA FITNESS NEONKASHOP NEONKABEAUTY ENEONKA
facebook
Tréningy
footer icons
REGISTRUJTE SA
1. tréning ZADARMO
hero image
 
Náš tip

LM SHAPES

Vytvaruj si život

    gym icon
    Najbližší tréning
    Zajtra o 17:10

    Leto v pohybe

    28.06.2021
    count 2150x




       Ak sa povie slovo leto, každý z nás si predstaví možno niečo iné, no vo všeobecnosti to bude slnko, dovolenka alebo iný splosob oddychu. V lete majú deti prázdniny a niektorí z nás majú plnú hlavu toho, čo s deťmi. Pôjdu k babičke alebo do tábora? Nech je to akokoľvek leto je leto. Príjemné, teplé, uvoľnujúce

    Čo však slovo leto znamená pre nás? Pre tých, ktorí sa venujú svojmím cieľom a snažia sa dosiahnuť svoju vytúženú postavu. 

       Áno aj my sme ako každý iný a tiež máme pod slovom leto zapísané dovolenky či práznidny u babičky. No okrem toho tiež vieme, že samotný pracovný týždeň sa nijako nemení. Od pondelka do piatka sa budeme venovať práci. A ak boh dá, tak na 2 či viac týždňov vypadneme z toho stereotypu a oddýchneme si niekde, kde je nám najpríjemnejšie. 

    Taktiež rozmýšľame nad tým ako skĺbiť viaceré premenné? Byť v pohybe, udržať si postavu, byť spokojný sám zo sebou a bez výčitiek si trebárs dať zmrzlinu alebo osviežujúci drink? Čítaje ďalej, všetko je tak jednoduché.

       V lete sa však stretávame s tým najväčším nepriateľom. Vlastnou pohodlnosťou. Prečo je to tak? Niekde v podvedomí máme zapísané slovíčko leto = oddych, vonku je tak teplo, že po celom dni potenia máme chuť si ľahnúť a odddýchnuť (leto = oddych). Avšak čo sa stane ak spravíme pravý opak? Skúsme si spoločne ako čítaš tieto riadky predstaviť nasledujúci scénar. Leto = oddych a relax. Cvičenie = oddych a relax. Nie nechceme, aby si leto vymenil za cvičenie. Chceme len, aby si sa na chvíľku uvolnil. Hlboký nádych nosom a výdych ústami. Život sa vo svojej podstate mení rýchlo a dynamicky tak ako dych. Chvíľka pokoja strieda chvíľku napätia. Deň strieda noc, tvrdá práca strieda odpočinok a relax. Po dobrom tréningu prichádza hlboký vnútorný pocit zadosťučinenia a spokojnosti samého zo sebou a to aj napriek tomu, že si dnes mal ten deň zvaný "blbec". Hlboký nádych nosom a výdych ústami, pri ktorom si uvedomáš aj ten fakt, že leto a oddych je rovnako prepojené s cvičením a oddychom. Áno, podľa nás je cvičenie forma relaxu a oddychu. Preto ti chceme dať niekoľko tipov na to, ako ostať aj počas leta v pohybe, v pohode a bez problémov si užiť každé cvičenie. 

    Tipy na leto.

    1. Voda

       Je pre telo dôležitá, počas leta ju strácame o dosť viac. Piť dostatok vody je v letnom období alfa a omega úspechu. Ako vieš že piješ dostatok vody? Sleduj si farbu moču, keď si na záchode. Čím žltejšia, tým viac vody vypi hneď ako vyjdeš zo záchoda. 

    2. Mindset - daj si cieľ na leto!

       Čo chcem dosiahnuť? Čo som už dosiahol. Čo určite nechcem stratiť a prečo?
    Skús si odpovedať na tieto otázky nahlas. Ideálne je niekam si ich zapísať a dať na oči. Pre dobré a pozitívne nastavenie mysle je dôležitá aj pozitívna formulácia výsledku. Ak chcem schúdnúť 10kg a teraz mám 70kg, tak si na chladničku daj papierik s číslom 60kg. 

    3. Ranný tréning

       V lete sa to dá, slnko vychádza skoro a zapadá neskôr. Avšak ráno máme kopec energie na tréning a nie vždy sa nám chce do pohybu po prepotenom dni. Avšak, to že sa potíme počas dňa v aute ešte neznamená, že chudneme. Je to len voda, ktorú telo používa na ochladzovanie. Naše svaly potrebujú pohyb, potrebujú sa dostať pod tlak, pretože sa vraví, že diamanty sa brúsia pod tlakom. 

    4. Pravidelný tréning (tréningový plán)

       Vytvor si svoj letný tréningový plán. Počet tréningov by mal byť zavislý od tvojích cieľov a časových možností. Ak sa potrebuješ na leto len udržať, daj si aspoń 2 tréningy. Ak potrebuješ ešte schudnúť, tak pridaj počet na 4+ tréningov. Ak je pohyb tvoja láska tak trénuj každý deň. 

    5. ONLINE tréning

       Ako náhrada reálneho tréningu v čase ak som na dovolenke alebo jednoducho mi čas počas dňa nevyšiel a môžem cvičiť až po 21 resp. vtedy, keď fitko nie je otvorené. Aby som plnil svoj tréningový plán, tak si jednoducho doma zapnem aspoň 30 minútové video a zacvičím si doma. Svoje obľúbené videa nájdeš aj v našom archíve na www.neonka.online


    V lete je dôležitá aj motivácia. Nestratiť motiváciu, ostať v pohybe. Ostať vo svojom vnútornom nastavení dosahovania cieľov. Držíme ti prsty, aby si aj v lete nasledoval svoje sny a ciele. NEONKA a ich inštruktori budú stáť pri tebe každý tréning.
     


    Ako Vás chceme motivovať v lete?

    SUMMER BODY 2021 
    Šprotovné nedele v Kultúrparku


    NEONKA tím.

    Prečítajte si tiež:

    Veľkonočné FIT pečenie

    Sviatky klopú na dvere a spolu s nimi aj naše tipy na zdravé a jednoduché dezerty, ktorými...

    22.03.2024
    count 132x

    6 základných činností po tréningu

    Jááááj, poznáš ten pocit keď skončí tréning a začuješ rytmy strečingu? Že práve si tam, v...

    09.11.2022
    count 1167x

    Nezabúdaj na pitný režim

    Nezabúdaj na pitný režim      Toto počúvame denne a možno si to aj sami neustále...

    10.09.2021
    count 2783x

    "Inšpiruj svoje okolie svojimi výsledkami!"

    Viac než 60 inštruktorov!

    Čím je nás viac, tým sme lepší! Sme vášniví inštruktori a našou vášňou je priniesť vám nezabudnutelný zážitok na každom tréningu!

    Prví na Slovensku!

    Skupinové cvičenia cvičíme od roku 2010, ako prví sme priniesli v roku 2015 programy spoločnosti Les Mills na Slovensko!

    Výsledky!

    Každý tréning je špeciálne vyvinutý na to, aby prinášal výsledky!

    Skupinový efekt!

    Cvičíme spolu, sme v tom spolu! Pretože spolu sme silnejší a spolu to dotiahneme k výsledkom rýchlejšie!