NEONKA FITNESS NEONKASHOP NEONKABEAUTY ENEONKA
facebook
Tréningy
footer icons
REGISTRUJTE SA
1. tréning ZADARMO
hero image
 
Náš tip

LM SHAPES

Vytvaruj si život

    gym icon
    Najbližší tréning
    08.05.2024 o 15:50

    Prečo je pohyb taký dôležitý?

    26.04.2024
    count 88x

     

    "Pohyb je pieseň tela, ktorá prináša radosť mysli."

    Denno-denne sa stretávame s výrokom, že pohyb je pre nás dôležitý. Častokrát len mávneme rukou a neuvedomujeme si, že je to veľká pravda.
    Pohyb je v dnešnej dobe ako blahodárny elixír pre naše telo a myseľ, keď často trávime dlhé hodiny sedením, zahľadení do virtuálneho sveta našich počítačov a mobilov.

    Pravidelná aktivita má zásadný význam pre naše zdravie. Prečítaj si náš blog a dozvieš sa viac.


    Tu sú najdôležitejšie dôvody, prečo by mal byť pohyb súčasťou nášho každodenného života:


    1. Zlepšenie fyzického zdravia
    Pohyb má zásadný vplyv na naše fyzické zdravie. Keď sa pohybujeme, udržiavame si hmotnosť, znižujeme riziko vážnych chorôb ako je cukrovka či srdcové problémy a zároveň zlepšujeme kondíciu srdca a pľúc. Jednoducho povedané, s pohybom si budujeme silnejšie a zdravšie telo!
    2. Zlepšenie mentálneho zdravia
    Viete, že keď sa pohybujeme, naše telo vypúšťa endorfíny? Tie nám pomáhajú cítiť sa šťastnejšími a vyrovnanými. A keď máme lepšiu náladu, lepšie nám to aj myslí!
    3. Zlepšenie kvality spánku
    Spánok je základom pre regeneráciu tela a duše. Nie je prekvapením, že keď pravidelne cvičíme, lepšie spíme. Náš spánok je hlbší a ráno sa budíme odpočinutí a plní energie. A keď sme oddýchnutí, lepšie zvládame výzvy nového dňa.
    4. Zvýšenie energie a produktivity
    Pravidelný pohyb nám dodáva množstvo energie. Zvláštne, že.. ? Aj keď sa po cvičení cítime unavení, v dlhodobom horizonte sa nám zvyšuje celková vitálnosť a máme viac síl na každodenné povinnosti
    5. Podpora dlhovekosti
    Vďaka všetkým predošlým bodom môže pravidelný pohyb viesť k šťastnejšiemu a dlhšiemu životu
    Pamätajte, že každý krok sa ráta, nezáleží na tom, akú kondičku práve máte. Dôležité je začať a urobiť niečo pre svoje zdravie. 




    Tipy, ako začať s pohybom:

    Vedeli ste, že nájsť spôsob, ako sa viac hýbať, nemusí byť také ťažké, ako sa zdá? Často stačí len malý posun v našom myslení a každodenných zvykoch. Prinášame Vám pár jednoduchých tipov, ako začať s pravidelným pohybom a ako prekonať obavy zo začiatkov. 

    Začnite malými zmenami – začnite postupne. Nikde nie je napísané, že treba hneď odbehnúť maratón. Skúste pridať krátke vzdialenosti do vášho každodenného života. Ideálne je nájsť si niečo, čo vás bude baviť. Prečo? Hľadanie činností, ktoré vás napĺňajú, pomáhajú premeniť pohyb na príjemný zvyk, namiesto povinnosti. Či už ide o jazdu na bicykli, plávanie alebo beh, užívanie si pohybu je kľúčom k dlhodobej udržateľnosti.
    Stanovte si smer - Nastavte si malé, ale pravidelné ciele. Tie Vám pomôžu postupne si vytvoriť návyk. Napríklad "Tento týždeň prejdem 3 km v mojom okolí". Každý malý úspech vás posunie vpred a dodá sebadôveru .
    ⦁ Zapojte kamošov - Niekedy je ťažké nájsť motiváciu samostatne. Skrátka sa nám nechce, pri predstave, že sa treba nútiť :). Plánovanie aktivít s kamošmi vám môže pomôcť zostať motivovaný a zároveň posilní vaše kamarátstva, 2 v 1, však?
    Nebojte sa neúspechu - Ak nejaké dni nevýjdu podľa predstáv, nevzdávajte sa. Každý má dobré aj zlé dni, je to ľudské a hlavne teda žiadna panika. Dôležité je vrátiť sa späť a pokračovať tam, kde ste prestali. Je to omnoho lepšie ako vyčítať si to.
    ⦁ Robte to pre seba - Nezabudnite, že každý krok, ktorý urobíte pre svoje telo, je krok nie len k lepšiemu zdraviu, ale aj k Vášmu spokojnejšiemu ja. A čo je lepšie, ako byť spokojný sám so sebou a cítiť sa dobre? Dobíja vás to neopísateľnou energiou a chcete, aby to bolo takto stále!


    Tak čo, ste pripravení urobiť prvý krok? Nech už si vyberiete akýkoľvek spôsob, ako začať, pamätajte si, že kľúčové je odhodlať sa. Každý pohyb je krok dopredu!

    Prečítajte si tiež:

    Veľkonočné FIT pečenie

    Sviatky klopú na dvere a spolu s nimi aj naše tipy na zdravé a jednoduché dezerty, ktorými...

    22.03.2024
    count 259x

    6 základných činností po tréningu

    Jááááj, poznáš ten pocit keď skončí tréning a začuješ rytmy strečingu? Že práve si tam, v...

    09.11.2022
    count 1257x

    Nezabúdaj na pitný režim

    Nezabúdaj na pitný režim      Toto počúvame denne a možno si to aj sami neustále...

    10.09.2021
    count 2866x

    "Inšpiruj svoje okolie svojimi výsledkami!"

    Viac než 60 inštruktorov!

    Čím je nás viac, tým sme lepší! Sme vášniví inštruktori a našou vášňou je priniesť vám nezabudnutelný zážitok na každom tréningu!

    Prví na Slovensku!

    Skupinové cvičenia cvičíme od roku 2010, ako prví sme priniesli v roku 2015 programy spoločnosti Les Mills na Slovensko!

    Výsledky!

    Každý tréning je špeciálne vyvinutý na to, aby prinášal výsledky!

    Skupinový efekt!

    Cvičíme spolu, sme v tom spolu! Pretože spolu sme silnejší a spolu to dotiahneme k výsledkom rýchlejšie!