Ingrediencie
Postup
-
Do misy nastrúhame syr. V sekáčiku si posekáme semienka. Pridáme k syru.
-
Do misy tiež pridáme rascu, prášok do pečiva a xantánovú gumu a premiešame.
-
K tomu pridáme vajcia a všetko spolu opäť poriadne premiešame.
-
Na plech si dáme papier na pečenie. A na to z cesta vytvarujeme mokrými rukami chlebový bochník.
-
Aby chlieb nepraskol, navrch urobíme rezky. Pečieme 50 minút na 180°.
-
Nátierku si pripravíme tak, že nastrúhame najemno cviklu, k nej pridáme čerstvý syr, trošku chrenu a osolíme. Všetko vymiešame a necháme trošku postáť v chladničke.
- Upečený chlieb necháme vychladnúť. Potom ho nakrájame a navrch natrieme nátierku a ozdobíme čerstvou zeleninou.
Na chlebík môžete natrieť akúkoľvek nátierku, Jarka odporúča aj kombináciu cvikly, bryndze a riccoty. Super je aj klasická rybacia.
Jarka a Neonka vám prajú dobrú chuť :)
Ak sa chcete prihlásiť do programu RESTARTBODY a zmeniť svoje doterajšie návyky, tak klikajte na
www.eneonka.sk :)
Ak sa chcete inšpirovať a objaviť rôzne nové recepty, tak si pozrite náš eshop -
www.neonkashop.sk :)