NEONKA FITNESS NEONKASHOP NEONKABEAUTY ENEONKA
facebook
Tréningy
footer icons
REGISTRUJTE SA
1. tréning ZADARMO
hero image

Nepodceňte jeseň: Ktoré vitamíny a minerály vaše telo potrebuje najviac?

25.09.2024
count 23x

"Každý deň plný energie začína dostatkom vitamínov a minerálov"

Leto sa s nami pomaly lúči a zanecháva za sebou spomienky. Aj keď sa dni skracujú a slnko slabne, to neznamená, že by sme mali podľahnúť jesennej únave! Práve naopak, toto obdobie si žiada našu pozornosť a to najmä pokiaľ ide o naše zdravie. S prichádzajúcim chladom a sychravým počasím je dôležité podporiť imunitu a dodať telu potrebné vitamíny a minerály, aby sme zvládli nástrahy jesene a zimy v plnej sile.

Počas leta sme si užívali dostatok slnečných lúčov, ktoré sú prirodzeným zdrojom vitamínu D. Ten je kľúčový pre zdravé kosti, zuby a silnú imunitu. S ubúdajúcim slnečným svitom je dôležité dopĺňať ho aj inak. Zaraďte do svojho jedálnička mastné ryby ako losos, makrela či sardinky, doprajte si vajíčka alebo huby!

S príchodom chladnejšieho počasia sa zvyšuje aj riziko nachladnutia a viróz. Našou najlepšou zbraňou je silná imunita a v boji proti jesenným bacilom nám skvele poslúži vitamín C. Ten nájdete nielen v citrusových plodoch, ale aj v šípkach, ktoré sú hotovým pokladom jesene. Pripravte si z nich lahodný čaj, džem alebo ich pridajte do smoothies :)

Jeseň je tiež ideálnym obdobím na doplnenie minerálov. Tekvica nie je len krásnou dekoráciou, ale aj skvelým zdrojom draslíka a zinku. Draslík pomáha udržiavať zdravú hladinu krvného tlaku a zinok je dôležitý pre silnú imunitu a hojenie rán. Nezabúdajte ani na hrušky, ktoré sú bohaté na horčík. Ten upokojuje nervy, uvoľnuje svaly a prispieva k pokojnému spánku – a ten sa vám bude počas dlhých jesenných nocí určite hodiť!

Nezabúdajte ani na pestrosť na tanieri! Oranžová mrkva, červená repa, zelený špenát – každý odtieň v sebe ukrýva iné vitamíny a antioxidanty. Tieto látky chránia naše bunky pred poškodením a pomáhajú telu bojovať proti voľným radikálom. Takže doprajte si pestrú škálu farieb na tanieri a vaše telo sa vám odvďačí zdravím a energiou.

Pamätajte, že základom je pestrá a vyvážená strava, ktorá obsahuje dostatok ovocia, zeleniny, celozrnných výrobkov, bielkovín a zdravých tukov. Experimentujte s receptami, skúšajte nové druhy sezónnej zeleniny a ovocia a doprajte si aj niečo na zahriatie, napríklad voňavý čaj s medom a citrónom :)

Jeseň je krásne obdobie, ale prináša so sebou aj kratšie dni, menej slnečného svetla a riziko nachladnutia a chrípky. Preto je dôležité udržiavať si silný imunitný systém a dopĺňať telu potrebné vitamíny a minerály.

Prečítajte si tiež:

Párty stan od Expodomu!

V Neonke nemakáme len na forme, ale budujeme aj silnú komunitu. Aby sme sa ešte viac...

25.09.2024
count 42x

Prečo si zamilovať skupinové cvičenie v Neonke?

„...keď chcem vypnúť,ZAPNEM!“ Náš slogan "...keď chcem vypnúť, ZAPNEM!" znamená viac než...

10.09.2024
count 63x

Sladké pokušenie inak: 3 zdravé koláčiky, ktoré si zamilujete!

„Pečenie je láska, ktorá sa dá jesť. A tieto recepty sú plné lásky k zdraviu“ Ruku na...

26.08.2024
count 159x

"Inšpiruj svoje okolie svojimi výsledkami!"

Viac než 60 inštruktorov!

Čím je nás viac, tým sme lepší! Sme vášniví inštruktori a našou vášňou je priniesť vám nezabudnutelný zážitok na každom tréningu!

Prví na Slovensku!

Skupinové cvičenia cvičíme od roku 2010, ako prví sme priniesli v roku 2015 programy spoločnosti Les Mills na Slovensko!

Výsledky!

Každý tréning je špeciálne vyvinutý na to, aby prinášal výsledky!

Skupinový efekt!

Cvičíme spolu, sme v tom spolu! Pretože spolu sme silnejší a spolu to dotiahneme k výsledkom rýchlejšie!