NEONKA FITNESS NEONKASHOP NEONKABEAUTY ENEONKA
facebook
Tréningy
footer icons
REGISTRUJTE SA
1. tréning ZADARMO
hero image
 
Náš tip

LM SHAPES

Vytvaruj si život

    gym icon
    Najbližší tréning
    Zajtra o 17:10

    Zo života, karanténa Korona

    05.04.2020
    count 4533x


    Kúsok z môjho/nášho života v karanténe... :)

         Už je to tretí týždeň čo sme doma... zisťujem, že až teraz sa konečne vraciam späť do môjho obvyklého režimu, lebo až teraz začínam chápať, že už nič nebude ako predtým a že tento stav može trvať dlho a preto je nutné sa celej situácii prispôosobiť a prispôsobiť aj svoje denné fungovanie. :)

         Ja som typ akčnej ženy, akčnej matky. Podnikám, riadim veľkú firmu s cca 60 zamestnancami, spolu s Vratkom, tiež akčným mužom :) samozrejme, máme na starosť veľa dôležitých procesov, na ktorých je NEONKA závislá.

         Je to veľmi psychicky náročná práca. K tomu máme, ako každý iný, aj domácnosť, bežné upratovania, varenie, žehlenie no a 2 malé deti. Ďalej máme vzťah - manželstvo, o ktoré sa tiež treba starať...

         K tomu pridám ešte jeden tréning denne v NEONKE ako naše hobby, naša očista tela aj mysle, k tomu pár hodín spánku a máme tu celý deň :) Takzvaná rutina 24/7 :)

         Doteraz som bola konečne v nejakom režime, odkedy boli obe deti v škôlke a v jasliach a ja som zas fungovala ako bežný človek, čiže deti ráno do škôlky a ja s Vratkom do práce, o štvrtej koniec práce, potom po deti a domov. Taká bežná klasika, rodinné poobedie, potom tréning v NEONKE, nejaká správa na mesendžer a sem tam tvorivá práca v noci, keď kopala múza :)
    To bol náš život, vo veľmi skrátenej skratke....posledný polrok.. to všetko čo bolo predtým, to som nejak z hlavy vypustila....ten predpôrodný a tesne popôrodný život :D 

          Keď som sa po 6tich dňoch karantény prichytila pri tom, že som znova nenamaľovaná, že som v rozťahaných teplákoch, len tak vlasy stiahnuté v gumičke, bez nejakej formy, že začínam byť pri deťoch bez nápadov na hry, že som z nich nejaká ohučaná, že začínam byť z toho unavená, že sa mi prestáva chcieť cvičiť, a ani to nejak nestíham, že začínam byť nejaká nepevná a zadok sa mi trasie o čosi viac :))) vlatne som sa zrazu prichytila, že sa zo mňa stáva to čo som nikdy nechcela.....zanedbaná žena, psychicky aj fyzicky...

    Toto ma dosť vystrašilo a hneď ako sa dalo, som si sadla sama so sebou a dala som si poradu.
         Proste chýba tu režim, plánovanie, harmonogram. Systém, to je základ všetkého, ak má človek v živote viac činností, ktoré musí zvládať tak, aby sa to neodrazilo na jeho psychike, musí mať systém.

         No presne to sa stalo, stratila som systém! Lebo na začiatku tá celá karanténa vyzerala ako dovolenka, lenže nieje, toto je realita, náš nový život. A tak som si povedala že to musím zmeniť! Že musím byť šťastná ja vo vnútri a potom budú šťastní aj všetci okolo mňa. Proste keď je toho veľa, potrebujem vybíjač energie a to je cvičenie, potrebujem aj čas na seba, na svoju vonkajšiu ženskú krásu, proste umyť si v kľude vlasy a nakrémovať celé telo bez toho aby mi okolo nôh behali drobci :D Tak som otvorila svoj diár, ktorý už mal posledné dni prázdne strany a išla rad za radom.
         Pekne som rozdelila deň, a podelila sa oň s mojim Vratkom, aby mal každý čas na seba, na svoju prácu, a vyhradila som náš spoločný čas :) Už takto späť fungujem tretí deň a je to super :) Cítim sa super, cítim sa slobodná, som spokojnejšia, niesom nervózna a som pod menším tlakom :) Určite odporúčam! Plánujte svoj deň, plánujte si cvičenie, plánujte si jedlá, ktoré budete variť, plánujte si nákup, proste plánujte a dodrživajte svoje plány :)
         Samozrejme, že aj spontánnosť je na mieste, tá zas vytvára kopec zábavy a adrenalínu, ale plánovanie je základ pohody matky a ženy :)


    Moje a Vratkove ďalšie tipy na prežitie nielen tohoto zavíreného obdobia:


    Držme si všetci palce, #smevtomspolu


    Ivanka (a Vratko) :)

    Prečítajte si tiež:

    Veľkonočné FIT pečenie

    Sviatky klopú na dvere a spolu s nimi aj naše tipy na zdravé a jednoduché dezerty, ktorými...

    22.03.2024
    count 130x

    6 základných činností po tréningu

    Jááááj, poznáš ten pocit keď skončí tréning a začuješ rytmy strečingu? Že práve si tam, v...

    09.11.2022
    count 1167x

    Nezabúdaj na pitný režim

    Nezabúdaj na pitný režim      Toto počúvame denne a možno si to aj sami neustále...

    10.09.2021
    count 2783x

    "Inšpiruj svoje okolie svojimi výsledkami!"

    Viac než 60 inštruktorov!

    Čím je nás viac, tým sme lepší! Sme vášniví inštruktori a našou vášňou je priniesť vám nezabudnutelný zážitok na každom tréningu!

    Prví na Slovensku!

    Skupinové cvičenia cvičíme od roku 2010, ako prví sme priniesli v roku 2015 programy spoločnosti Les Mills na Slovensko!

    Výsledky!

    Každý tréning je špeciálne vyvinutý na to, aby prinášal výsledky!

    Skupinový efekt!

    Cvičíme spolu, sme v tom spolu! Pretože spolu sme silnejší a spolu to dotiahneme k výsledkom rýchlejšie!